Wil jij ook haarvrij de zomer in? Plan dan nu een lasertherapie behandeling!

Op vakantie zonder aan de haren op je benen te denken, of zomaar de deur uit gaan naar een feestje in een jurk. Iedere vrouw kan er wel van dromen. Maar wist je dat je daar ook werkelijkheid van kan maken? Je kunt namelijk lasertherapie huidbehandelingen laten doen op je lichaam. Door die behandelingen een aantal keer te herhalen worden je haarzakjes als het ware in slaap gebracht. Op die manier zijn deze de gehele tijd in een zogeheten ruststand. Hierdoor kunnen haartjes niet meer groeien en hoef jij dus niet meer te scheren. Ideaal! 

Waar moet ik op letten tijdens de laserbehandelingen? 

Tijdens de lasertherapie huidbehandelingen moet je op een aantal zaken letten. Zo zijn de behandelingen het meest effectief als je je vooraf hebt geschoren. Zo heeft het laser een minder lange weg te gaan en werken de behandelingen dus beter. Daarnaast is het aan te raden om na de behandelingen even niet in de zon te gaan. Door direct in de zon te gaan kunnen er pigmentvlekken ontstaan die later niet meer weg zullen gaan. Voor meerdere informatie en zaken waar je rekening mee moet houden kun je het beste contact opnemen met een professional. Een professional kan je namelijk goed uitleggen wat er allemaal bij een laserbehandeling komt kijken en waar je rekening mee moet houden. 

Waar kan ik lasertherapie laten doen? 

Lasertherapie kun je laten doen in een salon of kliniek. Er zijn zelfs salons die zich alleen richten op het uitvoeren van deze huidbehandelingen. Online kun je kijken of er een salon of kliniek bij jou in de buurt zit die gespecialiseerd is in het uitvoeren van deze behandelingen. Op basis daarvan zou je een gesprek kunnen inplannen om te kijken of je bij die salon de behandelingen wilt boeken. Zoek vooral een salon of kliniek die aansluit bij jouw wensen. Het is namelijk belangrijk om jezelf zo prettig mogelijk te voelen tijdens de behandelingen. Ook kun je eens aan vriendinnen vragen of zij wel eens een laserbehandeling hebben laten doen en waar zij dit hebben laten doen. Misschien kun je bij die salon terecht. 

Wordt lasertherapie vergoed door de zorgverzekeraar? 

Lasertherapie wordt helaas niet vergoed door zorgverzekeraars vanuit het basispakket. Je kunt er eventueel wel een extra aanvullende verzekering voor afsluiten. Ook dan zijn nog niet alle salons of klinieken aangesloten bij deze verzekeringen. Via de ene kliniek worden behandelingen wel vergoed, bij de andere kliniek niet. Wil je weten of jouw huidbehandelingen vergoed worden door de zorgverzekeraar? Neem dan eens contact op met de verzekeraar en vraag welke klinieken er onder vallen. Zo kom je na je behandelingen niet voor een dure verrassing te staan.