Wat heb je allemaal nodig voor je lente borrel?

statafels

Een lente borrel is altijd ontzettend gezellig. Wanneer het weer inmiddels iets warmer wordt, willen we natuurlijk het liefst naar buiten en al helemaal een borrel past perfect bij dit weer. Het geven van een succesvolle lente borrel is echter niet altijd even simpel. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je aan moet denken. Dus wat heb je allemaal nodig voor je lente borrel?

Zorg voor een partytent

Tijdens een lente borrel is het natuurlijk heel belangrijk dat je gasten allemaal ergens comfortabel kunnen staan. Zorg er daarom voor dat je een partytent hebt. Deze kan je uiteraard ook nog altijd huren. Een partytent zorgt er niet alleen voor dat jij en je gasten droog blijven als het zou regenen, maar het maakt het hele feestje ook een stuk gezelliger, aangezien niet iedereen verspreid door de tuin zal staan op deze manier.

Zorg voor voldoende statafels

Statafels zijn ontzettend handig voor op feestjes en al helemaal voor op lente borrels. De gasten kunnen om deze tafels heen staan en zo gezellig de hele avond met elkaar praten, zonder dat er iemand in de weg staat. Als je geen statafels thuis hebt, kan je deze nog altijd huren natuurlijk. Dit kost niet zoveel en op deze manier hoef je ze ook niet weer ergens op te bergen na de lente borrel. Regel dus een aantal statafels voor op je lente borrel, waar gasten hun glazen op kwijt kunnen en kunnen genieten van de verschillende hapjes die je ze voorschotelt.

Zorg voor lekkere drankjes

Dit spreekt misschien voor zich, maar je wilt tijdens je lente borrel natuurlijke wel lekker drinken kunnen serveren aan je gasten. Een hele handige manier om je gasten drankjes te kunnen serveren zonder dat je zelf al het werk moet doen, is door een mobiele bar te huren. Op deze manier hoef je maar iemand te regelen die achter de bar staat en hoef je niet zelf in je huis nog van alles klaar te zetten. Gasten kunnen hier gewoon zelf hun drankje komen bestellen. Als je gasten meer van het bier zijn, zou je natuurlijk ook nog altijd een biertap kunnen huren. Dit scheelt je achteraf in de kosten, aangezien je niet allerlei flesjes bier hoeft te kopen, en in werk met opruimen, want je hebt hierbij geen flesjes door de hele tuin staan. Denk er dus over na om zoiets te huren, want dit maakt de lente borrel veel makkelijker voor jou en tilt het tegelijkertijd naar een hoger niveau.

Zorg voor lekkere hapjes

Je gasten zullen tijdens de lente borrel natuurlijk ook trek krijgen in iets lekkers. Zorg er daarom voor dat je lekkere en voldoende hapjes hebt om voor te schotelen. Een van de leukste en lekkerste manieren om dit te doen, is door een borrelplank te maken. Hier kan je allerlei verschillende lekkere hapjes op leggen, maar de klassieke borrelplank voor zo’n feestje bestaat uit een aantal bepaalde voedingsmiddelen. Zo worden er meestal een paar soorten vlees op gelegd, zoals bijvoorbeeld salami. Daarnaast is het ook altijd heel lekker om een dip erop te zetten, zoals bijvoorbeeld heks’nkaas, pesto, aioli en/of hummus. Je kan op de plank nog stokbrood leggen om hierin te dippen. Verder legt men er vaak stukjes fruit op, zoals bijvoorbeeld aardbeien of frambozen, en groenten die makkelijk zijn om te eten bij een borrel, zoals bijvoorbeeld cherry tomaatjes of snack worteltjes.